Γαρίδες κανταΐφι
Γαρίδες κανταϊφι, δροσερό ταμπουλέ, ντομάτες confit & ζελέ ούζο με λουίζα
Υλικά
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
Γαρίδες Κανταΐφι
- 16 γαρίδες
- 1 πακέτο φύλλο κανταίφι
- 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- 1 λάιμ
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι / Πιπέρι
Ντομάτες Confit
- 4 ντομάτες
- 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
- 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι / Πιπέρι
Tabouleh
- 300 γρ κους κους
- 300 γρ νερό
- 1 κλωνάρι θυμάρι
- 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- ½ μάτσο δυόσμου
- ¼ μάτσο σχοινόπρασο
- ¼ μάτσο μαιντανό
- Ξύδι Xeres
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι / Πιπέρι
Zελέ Ούζο-Λουίζα
- 250 γρ. Ούζο
- 200 γρ. Νερό
- 80 γρ. Ζάχαρη
- 2-3 φύλλα λουίζας
- 4 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για τις Γαρίδες Κανταΐφι
- ΒΗΜΑ 01Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και το έντερο αφήνοντας μόνο την ουρά.
- ΒΗΜΑ 02Μαρινάρετε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ξύσμα λάιμ.
- ΒΗΜΑ 03Ανοίγετε το φύλλο κανταίφι σε μακρόστενη λεπτή λωρίδα. Με την βοήθεια ενός πινέλου αλοίφετε με αρκετό ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και τυλίγετε προσέχωντας να κολήσει το φύλλο σφιχτά γύρω απο την γαρίδα.
- ΒΗΜΑ 04Τηγανίζετε σε φρυτέζα μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο, να γίνει τραγανό & να ψηθεί η γαρίδα εσωτερικά.
Για τις Ντομάτες Confit
- ΒΗΜΑ 05Αφαιρείτε το κοτσάνι από τις ντομάτες & χαράζετε στην κάτω πλευρά χιαστή.
- ΒΗΜΑ 06Ζεματάτε τις ντομάτες για 10 δευτερόλεπτα περίπου σε νερό που βράζει & κατόπιν κρυώνετε σε νερό με πάγο.
- ΒΗΜΑ 07Αφαιρείτε το δέρμα από τις ντομάτες, κόβετε στα 4 & κατόπιν αφαιρείτε τους σπόρους.
- ΒΗΜΑ 08Ανακατέυετε τα τέταρτα ντομάτας με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο & ψιλοκομμένα θυμάρι, δεντρολίβανο & σκόρδο.
- ΒΗΜΑ 09Απλώνετε σε ταψί με λαδόκολα & σιγοψήνετε σε φούρνο στους 80 βαθμούς για 2-3 ώρες περίπου.
Για το Tabouleh
- ΒΗΜΑ 10Τοποθετείτε το κους κους σε μπασίνα με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
- ΒΗΜΑ 11Δίνετε μία βράση στο νερό μαζί με το θυμάρι & λίγο αλατοπίπερο. Ρίχνετε το νερό στο κους κους, σκεπάζετε με διαφανής μεμβράνη και αφήνετε 10-15 λεπτά να φουσκώσει.
- ΒΗΜΑ 12Κόβετε τις πιπεριές και την ντομάτα σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σχοινόπρασο, τον μαιντανό & τον δυόσμο.
- ΒΗΜΑ 13Ανακατεύετε το κους κους με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, προσθέτετε ελαιόλαδο, ξύδι Xeres & αλατοπίπερο.
Για το Zελέ Ούζο-Λουίζα
- ΒΗΜΑ 14Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά.
- ΒΗΜΑ 15Βράζετε το ούζο με το νερο & την ζάχαρη για λίγα λεπτά.
- ΒΗΜΑ 16Προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης και την Λουίζα πολύ ψιλοκομμένη.
- ΒΗΜΑ 17Βάζετε σε σκέυος με διαφανής μεμβράνη από κάτω, βάζετε σε ψυγείο να κρυώσει & κατόπιν κόβετε σε σχήμα της αρεσκείας σας.