Μπισκότα shortbread με βανίλια & σοκολάτα
Μπισκότα shortbread με βανίλια & σοκολάτα
Υλικά
ΠΕΡΙΠΟΥ 120 ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ
Μπισκότα
  • 400 γρ βούτυρο pommade (μαλακό)
  • 200 γρ άχνη
  • 500 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 1 stick βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
  • ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για τα Μπισκότα
  • ΒΗΜΑ 01
    Χτυπάτε το βούτυρο, αφού έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, με την άχνη. Κόβετε την βανίλια στην μέση και με ένα μικρό μαχαιράκι βγάζετε όλους τους σπόρους.
  • ΒΗΜΑ 02
    Προσθέτετε την βανίλια και το ξύσμα πορτοκάλι στο μίξερ. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
  • ΒΗΜΑ 03
    Απλώνετε την ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και τυλίγετε σε μικρά ρολά. Βάζετε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες.
  • ΒΗΜΑ 04
    Κόβετε σε λεπτές φέτες και απλώνετε σε silpat. Ψήνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 9-11 λεπτά.
  • ΒΗΜΑ 05
    Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτάτε ένα πηρούνι στην ρευστή σοκολάτα και ”ζωγραφίζετε” κατά βούληση πάνω από τα μπισκοτάκια.