Τάρτα λεμονιού με φρέσκα berries
Τάρτα λεμονιού με φρέσκα berries
Υλικά
ΓΙΑ 15 ΑΤΟΜΑ
Ζύμη Sable
  • 375 γρ αλεύρι
  • 225 γρ βούτυρο pommade (μαλακό)
  • 3 γρ αλάτι
  • 140 γρ άχνη
  • 45 γρ πούδρα αμυγδάλου
  • 1 πρέζα βανίλια σκόνη
  • 75 γρ αυγά
Κρέμα Λεμόνι
  • 9 αυγά
  • 9 κρόκοι
  • Χυμός από 4 λεμόνια
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 150 γρ βούτυρο
  • 600 γρ τυρί Μασκαρπόνε
Berries
  • 500 γρ φράουλες
  • 300 γρ κόκκινα βατόμουρα
  • 250 γρ μαύρα βατόμουρα
  • 120 γρ μύρτιλα
  • 100 γρ φραγκοστάφυλα
  • 300 γρ νερό
  • 300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 4-5 φύλλα φρέσκιας Λουίζας
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για την Sable
  • ΒΗΜΑ 01
    Ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, την άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και την βανίλια στο μίξερ με το ειδικό εξάρτημα για την ζύμη. Προσθέτετε το βούτυρο (αφού το έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει) σταδιακά και τελος τα αυγά και ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη.
  • ΒΗΜΑ 02
    Ανοίγετε σε φύλλο και κόβετε με στρογγυλό τσέρκι την ζύμη σε μέγεθος ατομικής τάρτας.
  • ΒΗΜΑ 03
    Τρυπάτε με πηρούνι και ψήνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 8-10 λεπτά περίπου.
Για την Κρέμα Λεμόνι
  • ΒΗΜΑ 04
    Βάζετε τα αυγά, τους κρόκους, τον χυμό λεμόνι και την ζάχαρη στο θερμομίξ και χτυπάτε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 82 βαθμούς Κελσίου. Εναλλακτικά αν δεν έχετε θερμομίξ χρησιμοποιείτε μπαιν μαρί.
  • ΒΗΜΑ 05
    Όταν το μείγμα φτάσει στους 82 βαθμούς και σφίξει προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • ΒΗΜΑ 06
    Ανακατεύετε το βούτυρο και αφού κρυώσει αναμειγνύετε με το μασκαρπόνε.
  • ΒΗΜΑ 07
    Γεμίζετε στρογγυλά τσέρκια με την κρέμα λεμόνι στο μέγεθος που χρησιμοποιήσατε για τις ατομικές τάρτες και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να πήξει το μείγμα.
Για τα Berries
  • ΒΗΜΑ 08
    Βράζετε ζάχαρη με νερό, τα φύλλα Λουίζας και την φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά. Αφήνετε για 15 λεπτά περίπου και προσθέτετε το φύλλο ζελατίνης αφού το έχετε μουλιάσει προηγουμένως. Αφήνετε να κρυώσει.
  • ΒΗΜΑ 09
    Περνάτε τα berries από το σιρόπι και τα αφήνετε σε σουρωτήρι.
Παρουσίαση
  • ΒΗΜΑ 10
    Τοποθετείτε την κρέμα λεμονιού πάνω στην ψημένη τάρτα και γαρνίρετε με τα berries κατά βούληση. Μπορείτε να συνοδεύσετε την τάρτα με σιρόπι απο κόκκινα φρούτα.

    Μια εναλλακτική γλυκιά, δροσερή πρόταση σε όσους αρέσει η γεύση λεμονιού με φρέσκα φρούτα του δάσους. Ένα διαφορετικό cheesecake που συνδυάζει ιδανικά αγαπημένες γεύσεις, αρώματα και χρώματα.
    Η παραπάνω συνταγή έχει αναρτηθεί επίσης και στο επίσημο site της ΙΟΝ για συνταγές γλυκών: www.ionsweets.gr