Δροσερή Gaspacho με mini χωριάτικη & κρέμα φέτας
Δροσερή Gaspacho, mini σαλάτα χωριάτικη με φρέσκια ρίγανη, κρέμα φέτας & τραγανά chips ψωμιού
Υλικά
ΓΙΑ 10 ΜΕΡΙΔΕΣ
Σούπα Gaspacho
- 10 ώριμες ντομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 μικρό αγγούρι
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 3-4 γρ ξύδι Xeres
- 70 γρ ελαιόλαδο
- 4-5 σταγόνες tabasco
- Αλάτι / Πιπέρι
Κρέμα Φέτας
- 150 γρ φέτα
- 80 γρ κρέμα γάλακτος
- Λευκό πιπέρι
Chips Ψωμιού
- 1 μικρή μπαγκέτα
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκο θυμάρι
Mini σαλάτα χωριάτικη
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 1/2 αγγούρι
- 1/4 από κόκκινη, κίτρινη & πράσινη πιπεριά
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 10 φιλέτα ελιάς
- Λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για την Σούπα
- ΒΗΜΑ 01Κόβετε όλα τα υλικά σε ακανόνιστα κομμάτια & περνάτε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί η σούπα προσθέτοντας το ταμπάσκο, το ξύδι, το αλατοπίπερο & το ελαιόλαδο.
- ΒΗΜΑ 02Περνάτε από λεπτό σινουά και διατηρείτε στο ψυγείο. Την σερβίρετε αφού κρυώσει καλά.
Για την Κρέμα Φέτας
- ΒΗΜΑ 03Χτυπάτε την φέτα με την κρέμα στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- ΒΗΜΑ 04Ψιλοκόβετε την φρέσκια ρίγανη, προσθέτετε το πιπέρι & ανακατεύετε.
Για τα Chips Ψωμιού
- ΒΗΜΑ 05Βάζετε την μπαγκέτα στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
- ΒΗΜΑ 06Κόβετε την μπαγκέτα στην ζαμπονομηχανή σε πολύ λεπτές φέτες.
- ΒΗΜΑ 07Απλώνετε σε ταψί, ραντίζετε με ελαιόλαδο & πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.
- ΒΗΜΑ 08Ψήνετε σε φούρνο ή σαλαμάνδρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για την mini χωριάτικη σαλάτα
- ΒΗΜΑ 09Κόβετε όλα τα υλικά σε μικρά κυβάκια, αλατοπιπερώνετε, ψιλοκόβετε την φρέσκια ρίγανη & ανακατεύετε με το ελαιόλαδο.