Δροσερή Gaspacho με mini χωριάτικη & κρέμα φέτας
Δροσερή Gaspacho, mini σαλάτα χωριάτικη με φρέσκια ρίγανη, κρέμα φέτας & τραγανά chips ψωμιού
Υλικά
ΓΙΑ 10 ΜΕΡΙΔΕΣ
Σούπα Gaspacho
  • 10 ώριμες ντομάτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 3-4 γρ ξύδι Xeres
  • 70 γρ ελαιόλαδο
  • 4-5 σταγόνες tabasco
  • Αλάτι / Πιπέρι
Κρέμα Φέτας
  • 150 γρ φέτα
  • 80 γρ κρέμα γάλακτος
  • Λευκό πιπέρι
Chips Ψωμιού
  • 1 μικρή μπαγκέτα
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκο θυμάρι
Mini σαλάτα χωριάτικη
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1/2 αγγούρι
  • 1/4 από κόκκινη, κίτρινη & πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 10 φιλέτα ελιάς
  • Λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για την Σούπα
  • ΒΗΜΑ 01
    Κόβετε όλα τα υλικά σε ακανόνιστα κομμάτια & περνάτε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί η σούπα προσθέτοντας το ταμπάσκο, το ξύδι, το αλατοπίπερο & το ελαιόλαδο.
  • ΒΗΜΑ 02
    Περνάτε από λεπτό σινουά και διατηρείτε στο ψυγείο. Την σερβίρετε αφού κρυώσει καλά.
Για την Κρέμα Φέτας
  • ΒΗΜΑ 03
    Χτυπάτε την φέτα με την κρέμα στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • ΒΗΜΑ 04
    Ψιλοκόβετε την φρέσκια ρίγανη, προσθέτετε το πιπέρι & ανακατεύετε.
Για τα Chips Ψωμιού
  • ΒΗΜΑ 05
    Βάζετε την μπαγκέτα στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
  • ΒΗΜΑ 06
    Κόβετε την μπαγκέτα στην ζαμπονομηχανή σε πολύ λεπτές φέτες.
  • ΒΗΜΑ 07
    Απλώνετε σε ταψί, ραντίζετε με ελαιόλαδο & πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.
  • ΒΗΜΑ 08
    Ψήνετε σε φούρνο ή σαλαμάνδρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για την mini χωριάτικη σαλάτα
  • ΒΗΜΑ 09
    Κόβετε όλα τα υλικά σε μικρά κυβάκια, αλατοπιπερώνετε, ψιλοκόβετε την φρέσκια ρίγανη & ανακατεύετε με το ελαιόλαδο.