Φέτα με τραγανή κρούστα, σουσάμι & θυμαρίσιο μέλι
Φέτα με τραγανή κρούστα, σουσάμι, θυμαρίσιο μέλι, λαχανικά σχάρας & reduction από παλαιωμένο ξύδι βαλσάμικο & βανίλια μαδαγασκάρης
Υλικά
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
Φέτα
  • 800 γρ φέτα
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 240 γρ θυμαρίσιο μέλι
  • 80 γρ άσπρο σουσάμι
  • 40 γρ μαύρο σουσαμι
Γλάσο Βαλσάμικο
  • 0.5 λίτρο ξύδι Βαλσάμικο
  • 0,5 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 μικρή φλούδα πορτοκαλιού
Ψητά Λαχανικά
  • 3 μελιτζάνες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 16 ντοματίνια
  • 5 πιπεριές πολύχρωμες
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για το Γλάσο Βαλσάμικο
  • ΒΗΜΑ 01
    Βαζετε το Βαλσάμικο ξύδι, το ξύλο κανέλας, τον αστέρια, γλυκάνισο, την ζάχαρη, την φλούδα πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι. Κόβετε την βανίλια στην μέση κατά μήκος & ξύνετε αφαιρώντας τους σπόρους με ένα μαχαιράκι. Προσθέτετε στο ξύδι ρίχνοντας μέσα και το ξυλάκι βανίλιας. Βράζετε το σιρόπι μέχρι να φτάσει στους 110 βαθμούς και αφήνετε κατόπιν να κρυώσει και να σφίξει.
Για τα Ψητά Λαχανικά
  • ΒΗΜΑ 02
    Κοβετε τα λαχανικά σε φέτες και ανακατεύετε με ελαιόλαδο, ξύδι Βαλσάμικο και αλατοπίπερο. Ψήνετε στην σχάρα.

Για τα Ρολά Φέτας
  • ΒΗΜΑ 03
    Κόβετε την φέτα σε μακρόστενους ράβδους. Ανοίγετε το φύλλο κρούστας και κόβετε στην μέση. Κολλάτε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο αφού αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε μια ράβδο φέτας στο κάτω μέρος του φύλλου και τυλίγετε ρόλο. Κλείνετε όπως τα spring rolls, αφού αλείψετε με πινέλο και λίγο αλευρόνερο τις άκρες για να κολλήσει.
  • ΒΗΜΑ 04
    Καβουρδιζετε το σουσάμι σε καυτό τηγάνι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  • ΒΗΜΑ 05
    Τηγανίζετε σε φριτέζα τα ρολά φέτας μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά στον φούρνο ώστε να ψηθεί καλά η φέτα και εσωτερικά.
  • ΒΗΜΑ 06
    Σερβίρετε τα ρολά φέτας πάνω στα ψητά λαχανικά, περιχύνετε με το μέλι, πασπαλίζετε με το σουσάμι & τελειώνετε με το γλάσο από Βαλσάμικο.