Καρέ αρνί σχάρας, ratatouille με πράσινες ελιές
Καρέ από αρνί σχάρας, ratatouille με πράσινες ελιές, τραγανός κολοκυθοανθός, φιλέτο πορτοκάλι, σάλτσα από παλαιωμένο ξύδι βαλσάμικο & δεντρολίβανο
Υλικά
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
Καρέ Αρνί
- 4 καρέ αρνί Γαλλικής κοπής
- 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 4 κλωνάρια θυμάρι
- 4 κλωνάρια Λουίζα
- 8 σκελίδες σκόρδου
- Ελαιόλαδο
Ratatouille
- 1 μελιτζάνα
- 3 πιπεριές πολύχρωμες
- 2 κολοκυθάκια
- 2 κρεμμύδια
- 8 ντοματίνια κόκκινα
- 8 ντοματίνια κίτρινα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 80 γρ πράσινες ελιές ροδέλες
- Δεντρολίβανο
- Θυμάρι
- Βασιλικός
Tραγανός Κολοκυθοανθός
- 8 κολοκυθοανθοί
- 75 γρ. Αλεύρι
- 62 γρ. Κόρν φλάουρ
- 8 γρ. Baking powder
- 175 γρ. Γάλα
- Αλάτι
Σάλτσα βαλσάμικο - δεντρολίβανο
- 700 γρ Demi Glace από αρνί
- 60 γρ παλαιωμένο ξύδι Βαλσάμικο
- 70 γρ μέλι
- 300 γρ Port
- 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για το Αρνί
- ΒΗΜΑ 01Καθαρίζετε το καρέ αρνί και κόβετε σε μερίδες ανα 2 παιδάκια. Σε περίπτωση που έχετε συσκευές vacuum & roner ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα. Εναλλακτικά μαρινάρετε το αρνί απλά με το ελαιόλαδο, τα αρωματικά & το σκόρδο.
- ΒΗΜΑ 02Βάζετε σε σακούλες vacuum & προσθέτετε ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο,το θυμάρι, την Λουίζα & την δάφνη χοντροκομμένα.
- ΒΗΜΑ 03Κλείνετε στην συσκευή vacuum αεροστεγώς & βάζετε στο roner στους 60 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα.
- ΒΗΜΑ 04Κατόπιν κρυώνετε σε νερό με πάγο και διατηρείτε στο ψυγείο.
- ΒΗΜΑ 05Την ώρα που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε δυνατή σχάρα.
Για το Ratatouille
- ΒΗΜΑ 06Κόβετε το κρεμμύδι, την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια & τις πιπεριές σε κυβάκια. Σωτάρετε το κάθε είδος ξεχωριστά με το σκόρδο & τα αρωματικά, προσθέτετε αλατοπίπερο & μετά τα αναμιγνύετε όλα μαζί.
- ΒΗΜΑ 07Σωτάρετε σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα ντοματίνια, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά, τις ελιές & στο τέλος τον βασιλικό.
Για τον Κολοκυθοανθό
- ΒΗΜΑ 08Χτυπάτε σε μπλέντερ γάλα με αλεύρι, corn flour & baking powder.
- ΒΗΜΑ 09Κόβετε τους κολοκυθοανθούς στην μέση, βουτάτε στον χυλό & τηγανίζετε σε φρυτέζα μέχρι να πάρουν χρώμα & να γίνουν τραγανοί. Αλατίζετε & σερβίρετε.
Για την Σάλτσα
- ΒΗΜΑ 10Σωτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο χοντροκομμένα, το δεντρολίβανο & το θυμάρι. Προσθέτετε το μέλι & αφήνετε να καραμελώσει.
- ΒΗΜΑ 11Σβήνετε με το βαλσάμικο ξύδι & αφήνετε να βράσει λίγο. Προσθέτετε το Port & αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό (reduxion).
- ΒΗΜΑ 12Στην συνέχεια ρίχνετε & την demi glace & αφήνετε μέχρι να μείνει το μισό περίπου & να γλασάρει η σάλτσα.
- ΒΗΜΑ 13Περνάτε από λεπτό σινουά & μοντάρετε με το βούτυρο.