Καρέ αρνί σχάρας, ratatouille με πράσινες ελιές
Καρέ από αρνί σχάρας, ratatouille με πράσινες ελιές, τραγανός κολοκυθοανθός, φιλέτο πορτοκάλι, σάλτσα από παλαιωμένο ξύδι βαλσάμικο & δεντρολίβανο
Υλικά
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
Καρέ Αρνί
  • 4 καρέ αρνί Γαλλικής κοπής
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 4 κλωνάρια Λουίζα
  • 8 σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
Ratatouille
  • 1 μελιτζάνα
  • 3 πιπεριές πολύχρωμες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 κρεμμύδια
  • 8 ντοματίνια κόκκινα
  • 8 ντοματίνια κίτρινα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 80 γρ πράσινες ελιές ροδέλες
  • Δεντρολίβανο
  • Θυμάρι
  • Βασιλικός
Tραγανός Κολοκυθοανθός
  • 8 κολοκυθοανθοί
  • 75 γρ. Αλεύρι
  • 62 γρ. Κόρν φλάουρ
  • 8 γρ. Baking powder
  • 175 γρ. Γάλα
  • Αλάτι
Σάλτσα βαλσάμικο - δεντρολίβανο
  • 700 γρ Demi Glace από αρνί
  • 60 γρ παλαιωμένο ξύδι Βαλσάμικο
  • 70 γρ μέλι
  • 300 γρ Port
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για το Αρνί
  • ΒΗΜΑ 01
    Καθαρίζετε το καρέ αρνί και κόβετε σε μερίδες ανα 2 παιδάκια. Σε περίπτωση που έχετε συσκευές vacuum & roner ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα. Εναλλακτικά μαρινάρετε το αρνί απλά με το ελαιόλαδο, τα αρωματικά & το σκόρδο.
  • ΒΗΜΑ 02
    Βάζετε σε σακούλες vacuum & προσθέτετε ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο,το θυμάρι, την Λουίζα & την δάφνη χοντροκομμένα.
  • ΒΗΜΑ 03
    Κλείνετε στην συσκευή vacuum αεροστεγώς & βάζετε στο roner στους 60 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα.
  • ΒΗΜΑ 04
    Κατόπιν κρυώνετε σε νερό με πάγο και διατηρείτε στο ψυγείο.
  • ΒΗΜΑ 05
    Την ώρα που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε δυνατή σχάρα.
Για το Ratatouille
  • ΒΗΜΑ 06
    Κόβετε το κρεμμύδι, την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια & τις πιπεριές σε κυβάκια. Σωτάρετε το κάθε είδος ξεχωριστά με το σκόρδο & τα αρωματικά, προσθέτετε αλατοπίπερο & μετά τα αναμιγνύετε όλα μαζί.
  • ΒΗΜΑ 07
    Σωτάρετε σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα ντοματίνια, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά, τις ελιές & στο τέλος τον βασιλικό.
Για τον Κολοκυθοανθό
  • ΒΗΜΑ 08
    Χτυπάτε σε μπλέντερ γάλα με αλεύρι, corn flour & baking powder.
  • ΒΗΜΑ 09
    Κόβετε τους κολοκυθοανθούς στην μέση, βουτάτε στον χυλό & τηγανίζετε σε φρυτέζα μέχρι να πάρουν χρώμα & να γίνουν τραγανοί. Αλατίζετε & σερβίρετε.
Για την Σάλτσα
  • ΒΗΜΑ 10
    Σωτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο χοντροκομμένα, το δεντρολίβανο & το θυμάρι. Προσθέτετε το μέλι & αφήνετε να καραμελώσει.
  • ΒΗΜΑ 11
    Σβήνετε με το βαλσάμικο ξύδι & αφήνετε να βράσει λίγο. Προσθέτετε το Port & αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό (reduxion).
  • ΒΗΜΑ 12
    Στην συνέχεια ρίχνετε & την demi glace & αφήνετε μέχρι να μείνει το μισό περίπου & να γλασάρει η σάλτσα.
  • ΒΗΜΑ 13
    Περνάτε από λεπτό σινουά & μοντάρετε με το βούτυρο.