Μπισκότα shortbread με βανίλια & σοκολάτα
Μπισκότα shortbread με βανίλια & σοκολάτα
Υλικά
ΠΕΡΙΠΟΥ 120 ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ
Μπισκότα
- 400 γρ βούτυρο pommade (μαλακό)
- 200 γρ άχνη
- 500 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 1 stick βανίλια Μαδαγασκάρης
- 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για τα Μπισκότα
- ΒΗΜΑ 01Χτυπάτε το βούτυρο, αφού έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, με την άχνη. Κόβετε την βανίλια στην μέση και με ένα μικρό μαχαιράκι βγάζετε όλους τους σπόρους.
- ΒΗΜΑ 02Προσθέτετε την βανίλια και το ξύσμα πορτοκάλι στο μίξερ. Τέλος ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
- ΒΗΜΑ 03Απλώνετε την ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και τυλίγετε σε μικρά ρολά. Βάζετε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες.
- ΒΗΜΑ 04Κόβετε σε λεπτές φέτες και απλώνετε σε silpat. Ψήνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 9-11 λεπτά.
- ΒΗΜΑ 05Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτάτε ένα πηρούνι στην ρευστή σοκολάτα και ”ζωγραφίζετε” κατά βούληση πάνω από τα μπισκοτάκια.