Ρεβανί κακάο με μαστίχα
Ρεβανί κακάο με μαστίχα
Υλικά
ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ
Ρεβανί
  • 6 αυγά
  • 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ βούτυρο
  • 70 γρ αλεύρι
  • 30 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 50 γρ φιλέτο αμυγδάλου
  • 1/2 κουτάλια σούπας baking powder
  • 2 γρ. μαστιχα σε σκόνη
Σιρόπι
  • 725 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 725 γρ νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 3-4 γαρύφαλλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3-4 φύλλα αρμπαρόριζας
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για το Σιρόπι
  • ΒΗΜΑ 01
    Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και αφήνετε να κρυώσει.
Για το Ρεβανί
  • ΒΗΜΑ 02
    Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
  • ΒΗΜΑ 03
    Χτυπάτε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη και το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  • ΒΗΜΑ 04
    Προσθέτετε όλα τα στερεά υλικά και συνεχίζεται το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • ΒΗΜΑ 05
    Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα προσθέτωντας σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και ενσωματώνεται με το μείγμα προσεκτικά, με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ζαχαροπλαστικής.
  • ΒΗΜΑ 06
    Απλώνετε το μείγμα σε ταψί, πασπαλίζετε με τα φιλέτα αμυγδάλου και ψήνετε στους 165 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά περίπου.
  • ΒΗΜΑ 07
    Αφού ψηθεί αφήνετε το ρεβανι για λίγα λεπτά έξω, χαραζετε με το μαχαίρι σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλετε και ρίχνετε το σιρόπι.
  • ΒΗΜΑ 08
    Σερβίρεται μόνο του ή με κάποιο παγωτό και σάλτσα σοκολάτας αν θέλετε.