Ρεβανί κακάο με μαστίχα
Ρεβανί κακάο με μαστίχα
Υλικά
ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ
Ρεβανί
- 6 αυγά
- 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ βούτυρο
- 70 γρ αλεύρι
- 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- 50 γρ φιλέτο αμυγδάλου
- 1/2 κουτάλια σούπας baking powder
- 2 γρ. μαστιχα σε σκόνη
Σιρόπι
- 725 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 725 γρ νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- 3-4 γαρύφαλλα
- 1 ξύλο κανέλας
- 3-4 φύλλα αρμπαρόριζας
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για το Σιρόπι
- ΒΗΜΑ 01Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και αφήνετε να κρυώσει.
Για το Ρεβανί
- ΒΗΜΑ 02Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
- ΒΗΜΑ 03Χτυπάτε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη και το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- ΒΗΜΑ 04Προσθέτετε όλα τα στερεά υλικά και συνεχίζεται το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- ΒΗΜΑ 05Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα προσθέτωντας σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και ενσωματώνεται με το μείγμα προσεκτικά, με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ζαχαροπλαστικής.
- ΒΗΜΑ 06Απλώνετε το μείγμα σε ταψί, πασπαλίζετε με τα φιλέτα αμυγδάλου και ψήνετε στους 165 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά περίπου.
- ΒΗΜΑ 07Αφού ψηθεί αφήνετε το ρεβανι για λίγα λεπτά έξω, χαραζετε με το μαχαίρι σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλετε και ρίχνετε το σιρόπι.
- ΒΗΜΑ 08Σερβίρεται μόνο του ή με κάποιο παγωτό και σάλτσα σοκολάτας αν θέλετε.