Τρουφάκια Καρύδας
Τρουφάκια Καρύδας
Υλικά
ΠΕΡΙΠΟΥ 60-70 ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
Τρουφάκια
- 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 280 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ
- 47 γρ βούτυρο
- 3 γρ ρούμι Havana Club 3 ετών
- 40 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ τριμμένη καρύδα
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ
Για τα Τρουφάκια
- ΒΗΜΑ 01Βάζετε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και το βούτυρο σε κατσαρολάκι και αφήνετε να πάρει μια βράση.
- ΒΗΜΑ 02Προσθέτετε την σοκολάτα, το βούτυρο, το ρούμι και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- ΒΗΜΑ 03Απλώνετε σε ταψί με λαδόκολα, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη επιφανειακά και αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσει το μείγμα.
- ΒΗΜΑ 04Κόβετε σε μικρά κυβάκια τα σοκολατάκια και πανάρετε σε τριμμένη καρύδα.
- ΒΗΜΑ 05Σερβίρετε τα τρουφάκια και πασπαλίζετε με καρύδα τριμμένη το πιάτο.
Η παραπάνω συνταγή έχει αναρτηθεί επίσης στο site της σοκολάτας ΙΟΝ για συνταγές γλυκών www.ionsweets.gr